Zondag 18 februari 2024 om 15u00

Nieuwbouw of renovatie?

Neem de juiste beslissing

Twijfel je tussen nieuwbouw of renovatie? Lapeirre Woningbouw zal je tijdens deze praktische sessie op weg helpen zodat je de juiste beslissing kan nemen.

 

Wat staat je te wachten?

 

  1. Argumenten Pro en Contra: we wegen voor-en nadelen tussen nieuwbouw en renovatie af.
  2. Tarieven Registratierechten, BTW en BTW bij Sloop en Heropbouw: Krijg een helder beeld van de financiële aspecten, inclusief de toepasselijke tarieven voor registratierechten en BTW. We zullen ook de specifieke aspecten van BTW bij sloop en heropbouw bespreken.
  3. Wettelijke Energienormen: een overzicht over de geldende normen en voorschriften op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid, en ontdek hoe deze van invloed zijn op zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.
  4. Bouwkost bij Renovatie en Nieuwbouw, bij een uitbreiding van je woning: Krijg inzicht in de realistische bouwkosten voor verschillende scenario's, zoals renovatie, nieuwbouw en uitbreidingen. We bespreken ook hoe deze kosten zich verhouden tot de langetermijnwaarde van je investering en gaan kort in op de premies.
  5. Renovatieplicht: Wat houdt de renovatieplicht precies in? Ontdek de juridische verplichtingen en hoe deze van invloed kunnen zijn op je plannen.

 

Dit alles toegelicht vanuit de praktijk!

 

terug