Zaterdag 10 februari 2024 om 14u45

Lang zal u wonen!

Levensbestendig bouwen en renoveren

Als we je vragen waar je oud wil worden, dan antwoord jij zoals de meeste mensen spontaan en zonder enige twijfel ‘thuis’. Het woonzorgcentrum staat niet op de bucketlist van de Belg.

 

Vragen we je of je woning hierop is afgestemd, dan sluipt er meer twijfel in het antwoord. Wat is een levensbestendige woning of wat bepaalt dat een woning op termijn geschikt blijft om er ook op latere leeftijd te kunnen blijven wonen?

 

Bij het ontwerp van nieuwe woningen wordt hier vandaag steeds meer rekening mee gehouden. Blijven alle delen van de woning op termijn toegankelijk, veilig en comfortabel ook als je minder lenig, krachtig en stabiel bent geworden? Kan een woning in de tijd mee evolueren met jouw levensstijl en eventuele nieuwe gezinscontext? Wat doe je met vrijgekomen ruimtes als de kinderen zijn uitgevlogen? Hoe kan je jouw huidige woning levensbestendig aanpassen of renoveren?

 

Met 'Lang Zal U Wonen' informeert en adviseert bureau50 burgers, bedrijven en overheden over levensbestendig wonen. Op www.langzaluwonen.be vind je hierover informatie samen met handige tips en advies.

 

Op 10 februari zal Filip Lemaitre van bureau50 om 14:45 tijdens de 'Lang Zal U Wonen' infosessie toelichten wat een woning levensbestendig maakt en oplossingen voorstellen om een bestaande woning af te stemmen op de latere levensjaren.

terug